Innehåll

Avfärgning hur fungerar det? 

Avfärgning är en utav de produkter som jag anser vara mest missförstådd. Många tror att en avfärgning är en quickfix till att ta bort en misslyckad färgning eller att rent av få tillbaka sin naturliga hårfärg. Dessvärre är det inte helt korrekt då avfärgningar är en bra och effektiv produkt, men inte den produkt som många tror att den är.

Vad är avfärgning?

En avfärgning är en slags blekning som tar bort oönskade pigment. Det finns en hel uppsjö av avfärgningar som både innehåller ammoniak eller är utan. Varför den ingår i blekningsfamiljen är för att dess primära uppgift är att ta bort pigment från håret. Den jobbar extra bra på konstgjorda pigment, alltså en färg som vi har färgat in sedan innan i håret. En avfärgning är mer eller mindre som en blekning förutom att när vi applicerar den lägger vi den oftast i hela håret från botten till toppen och så låter vi den verka. 

Avfärga utan blekning, går det?

Dessvärre inte. En avfärgningen ingår i blekningsfamiljen och det går inte att undgå. Det som avfärgning ska göra är att den ska ta bort pigment och om vi ska vara rent krassa så sliter den behandlingen på håret likväl som en blekning gör. En avfärgning kommer skapa slitage i håret.

Avfärgning och Olaplex

Precis som alla andra uppljusningsprodukter så är det en god idé att använda den i samband med Olaplex. Olaplex hjälper proudkten att både ljusa upp och minskar skadorna på håret. Det bästa är såklart att man använder No.1 som är en salongsbehandling. Men även No.3 är en god idé att använda om man t.ex ska avfärga håret hemma. Däremot kan det vara en god idé att överväga denna typ av behandling hemma då den är svårt att få jämn och kräver mycket kunskap för att utföra.


Såhär kan håret se ut efter en misslyckad avfärgning hemma

Finns det avfärgningar som inte sliter på håret?

Det finns det faktiskt inte. Alla typ av avfärgningar sliter på håret och det beror på att avfärgningar sväller och öppnar hårstårt för att dra ut och fräta bort pigmenten. Den kemiska processen behövs för att kunna göra håret så mycket ljusare. 

Det finns även dom som gör avfärgningar med C-vitamin och det är en metod som en del har bevittnat funkar bra! I mitt inlägg här på bloggen om kan du läsa mer om mitt test med C-vitamin där jag avfärgar svart hår.

En avfärgning kan absolut vara nyckeln till en lyckat uppljusning, men det kan också vara helt förödande. I mitt Youtube-klipp så svarar jag på dom vanligaste frågorna jag sim frisör får kring avfärgning. Dom vanligaste frågorna är:

1. Vad är avfärgning?
2. Kan man få tillbaka sin naturliga hårfärg?
3. Vem passar avfyrningen till?
4. Vad kan hända om jag avfärgar håret själv hemma?

Många undrar också ifall toning och färg sliter på håret? I mitt blogginlägg kan du läsa ”Sliter hårfärg på håret?

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!