Innehåll

Så kan man avfärga svart hår med c-vitamin och avfärgning.

Att avfärga svart hår är ett återkommande ämne och många undrar ifall det funkar att avfärga håret med t.ex c-vitamin. Jag skulle säga att det finns sätt att avfärga med c-vitamin men jag vill påstå att en avfärgning gör jobbet mycket bättre. 

Avfärgning utan blekning

Det finns sätt att avfärga håret utan blekning och det är med t.ex c-vitamin kur. Det finns flertalet recept och man kan förvänta sig en viss förändring på färgen. Däremot kan det resultatet variera. Det som c-vitamin gör är att den sväller och öppnar upp håret vilket tillåter pigmenten att sippra ut ur håret. Men oftast behöver man också en blekningsprodukt för att verkligen få håret ljust.

Avfärga svart hår med C vitamin

Men ibland kan det finnas goda skäl till att man vill använda sig utav en c vitamin kur istället. Det kan vara när man t.ex vill får ur en färgbomb snabbare eftersom man inte vill ha kvar färgen. Eftersom en färgbomg enbart lägger sig i det yttre skitet på håret så kan en c vitamin kur hjälpa eftersom den öppnar upp håret och färgen kan komma ur håret. Däremot kan det vara en bra idé att lägga i en inpackning efteråt eftersom håret blir väldigt torrt av en c vitamin avfärgning.

I mitt youtube klipp kan du se mer om ett test jag gjorde där jag både använde c vitamin kur och en klassisk avfärgning.
I klippet får ni följa mig ner till mitt labb – min källare! Varför jag är nere i källaren är för att vi har vår tvättstuga här nere med tillgång till vatten. Mitt mål när jag skapade min video var att det skulle kännas så verklighetstroget som möjligt och när man färgar håret hemma är man väl inte i vardagsrummet? 😆 Sedan så ville jag faktiskt prova både c-vitaminkur och klassisk avfärgning för att se skillnad på metoderna och för att kunna hjälpa er att ta rätt beslut där hemma.

 

Avfärga svart hår hemma

Eftersom du klickade in här på bloggen ska jag dela med mig utav 3 extra tips till dig innan du börjar med att avfärga ditt hår!

  • Fundera ut vilken färg som är ditt mål! Det är enkelt att bara slänga i en avfärgning och sen så blir resultatet något du inte förväntade dig.
  • Tänk på att det skapar historik! En kemisk behandling är en kemisk behandling oavsett vilken färg, toning, avfärgning eller blekning du än lägger på!
  • Fundera över din budget! Åter igen, vad är målet med din hårfärg? Och hur kommer du dit? Finns det något du kan göra själv och sen gå till frisören? Fundera först ut innan du gör. Annars kan de bli en dyr historia om de går åt pipan.
avfärga svart hår

Såhär kan en misslyckad avfärgning bli

Avfärgning är ett stort ämne och det finns mer därtill att läsa om det. Här på bloggen har jag ett helt avsnitt som du kan läsa om avfärgning.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!