Vi ser många kändisar med Hairtalk! Det är en unik metod som man kan använda till att förtjocka, förlänga eller ersätta hår som man inte längre har kvar på huvudet.

Hairtalk har under de senaste åren blivit en av dom populäraste löshårsmetoderna i Sverige. Det är en metod där man med hjälp av tejphår kan skapa i princip vad som helst med håret. Det som också gjort det så unikt är att många kändisar använder deras produkter och faktiskt fortsätter använda håret eftersom man kan använda det under en så lång tid. Idag jobbar salongen över hela Sverige med metoden och kunderna vittnar om ett hår som både är lätt att sköta och har en otrolig kvalité!

hairtalk

Hairtalk för och nackdelar

Du kan leva precis som vanligt med Hairtalk! Du kan bada med Hairtalk, sova med Hairtalk och träna med Hairtalk! Detta är den skonsammaste metoden på marknaden just nu. Med en patenterad tejp som tillåter håret att röra sig naturligt utan att lossna kommer detta löshår slita minimalt på håret. Tejpen är en tejp som inget annat märke har och därför det att att denna metoden är unik.

Fördelar

Fördelarna är många, fler än nackdelarna vilket är positivt. Vi har redan pratat om att metoden är skonsam men förutom det så är det en väldigt naturlig metod, alltså, att den ser väldigt natuligt ut i håret. Fästerna innehåller mycket hår, är enkel att både sätta in i håret och att fästa om. Dessutom är kvalitén på håret väldigt bra vilket gör att du kan använda under en längre period. Jag har vittnat om kunder som kunnat återanvända håret i över ett år.

Nackdelar

Även om det inte är några stora nackdelar kan det vara värt att lyfta. Man kommer behöva tänka på att sköta om sitt löshår och att det kan ta lite extra tid. Man kan bli begränsad t.ex om man vill ha en super stram tofs mitt uppe på huvudet, då kan dina fästen synas. Men oftast är detta nackdelar om de flesta inte tycker är helt avgörande för att man ska låta bli att sätta i extensions.

hårförtjockning

Hur sköter man om sitt Hairtalk-hår?

Precis som med sitt eget hår så behöver man sköta om sitt hairtalk-hår. Det som är viktigt att komma ihåg är att detta håret är gjort utav äkta hår och kommer därför bete sig som ett äkta hår. Det är viktigt att man vårdar det med bra produkter och är rädd om det, precis som du är med det hår du redan har på huvudet.

Produkter till Hairtalk

Vilket schampo ska man ha till Hairtalk? Eller balsam? Det finns produkter som är Hairtalks egna och deras rekommendationer är att man ska använda deras produkter till Hairtalkhåret. Hairtalk har en 6 månaders garanti för sina hår där man som kund kan känna sig trygg med att om det skulle hända något så får man ersättning med ett nytt hår. Men det är förutsatt att man använder Hairtalks hårprodukter i sin hårvårdsrutin. Detta är för att säkerställa kvalitén av produkter som används på löshåret.

I mitt inlägg om hårvård till Hairtalk kan du läsa om alla produkter och mina 3 bästa skötlseråd!

Borsta håret varje dag

Precis som med ditt eget hår så ska man borsta extensions varje dag, flera gånger om dagen. Det finns speciella borstar som man kan köpa och jag rekommenderar att man gör det. När det kommer till skösel får man en hel lista med sig och eftersom detta utförs utav professionella frisörer ska frisören också informera dig om hur du ska ta hand om ditt hår. Det ska ingå i den behandlingen. Hairtalk ska man inte göra hemma och man bör vara noga med att gå till en certifierad salong för att säkerställa att man får rätt hår.

Vad kostar det att sätta i Hairtalk?

I varje paket finns det 12 slingor hår som skapar 6-12 fästen. Det som är unikt med Hairtalk är att man helst kan skräddarsy behandlingen efter dina önskemål. Man kan tjocka, förlänga men också hjälpa personer med olika typer utav hårdelar. Detta gör att priset kan variera otroligt mycket men du som kund skräddarsy helt. Sedan beror också priserna på vilken salong du går till eftersom alla salonger har olika priser på sin timkostnad. Timkostnaden kan t.ex bero på frisörens erfarenhet eller vart i landet salongen ligger.

Vad kostar en förtjockning?

En förtjockning betyder att du inte är ute efter längd på dina extensions i första hand utan att bara få en tjockare känsla i håret. När man jobbar med Hairtalk så beställer man singelpaket och då brukar man använda sig utav 1-2 paket och dessa kan placeras vart man vill på huvudet. Om du t.ex känner att du vill ha det lite tjockare enbart på sidorna så kan man lägga in slingorna precis där. Priset på förtjockning är mellan 1500kr – 5650kr beroende på vilken salong man går till och hur långt hår man vill ha. Längden på slingorna varierera mellan 25cm och 55 cm.

I mitt blogginlägg om hårförtjockningar kan du läsa mer om metoden.

Vad kostar en förlängning?

En förlängning fokuserar i första hand på att ditt hår ska bli längre än det du redan har. Precis som med en förtjockning så varierar priset beroende på hur många paket man behöver sätta i och hur lång hår du väljer att göra. En förlängning innehåller 3-5 paket och kan då kosta mellan 4200kr – 10.150kr. Det som är viktigt att ha med sig när man jobbar med en förlängning är att man absolut inte ska snåla med hår för att man vill gå ner i pris eftersom det kan göra att hårförlängningen inte alls blir snygg. I mitt blogginlägg om hårförlängning kan du läsa mer om olika metoder och skötlseråd!

Hårdelar

Hairtalk har också en avdelning med hårdelar. Med dessa kan du t.ex ha en lugg när du känner för det eller helt byta hårfärg! Men det kommer också till användning t.ex när man jobbar med personer som tillfrisknat från cancer eller har alopecia. I en av bilderna högre upp ser du en kvinna som har ett kort hår och sedan får ett blont svall. Med hjälp av hårdelar har vi kunnat hjälpa henne få det hår hon önskar efter en cellgiftsbehandling.

Omsättning utav Hairtalk

Hur länge håller Hairtalk? Eftersom Hairtalk är en tejphårs-metod så betyder det att man kan fästa om håret om och om igen. Vid din första besök kommer frisören enbart sätta i ditt hår. Vid denna behandlingen kommer du betala för den tid som frisören tar på sig att sätta i håret och sen för själva håret. Därför blir alltid det första besöket det som kostar lite mer pengar. Efter det så kommer du kunna fästa om samma hår flera gånger om. Man rekommenderar att man fäster om håret var 6-8 vecka och det betyder att nästa gång du kommer till frisören så kommer hen ta ut håret, byta ut tejpen och sedan fästa in det igen nära din hårbotten.

Det är väldigt viktigt att vara noga med att det inte går för länge mellan besöken. En av anledningarna till att denna metoden är skonsam är också för att man kan gå ganska länge mellan besöken utan att det sliter. Men man ska inte gå för länge! Går man för länge blir det tungt för håret med fästet och det kan skapa att man fastnar. Om Hairtalk har slitit på ens egna hår är det sällan för att löshåret i sig inte är bra utan för att man inte har skött om sitt hår t.ex för att man gått för länge mellan besöken och det blir en belastning för håret.

Vill du få reda på lite mer om Hairtalks extensionsmetod har jag även ett Youtube-klipp!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!