Innehåll

Hårförtjockning är en populär löshårsmetod för att få ett hår att både kännas och se tjockare ut.

Vad är en hårförtjockning? Jo, en hårförtjockning är i första hand inte en metod som ger dig ett längre hår. Det passar dig som tycker att du t.ex har tunt hår och vill att ditt hår ska både se och kännas tjockare. När vi jobbar med förtjockningar vill vi förhöja och förstärka en frisyr som redan finns där men att man behöver lite extra hjälp på traven. Det är många som upplever att deras hår är tunnare t.ex på sidorna och framförallt runt ansiktet. Då kan man använda en hårförtjockning där det behövs för att få en frisyr att bli snyggare.

I detta inlägget visar jag lite före och efter på hårförtjockning.

hårförtjockning

 

Hårförtjockning med HairtalkHairtalk är ett märke som erbjuder lösningar för att både förtjocka, förlänga och ersätta hår på huvudet. Här kan man köpa singelpaket från Hairtalk, vilket gör att man enkelt kan bestämma själv hur mycket hår man vill ha i eller behöver. Med deras fästen kan man enkelt skräddarsy och fästa in hår där det behövs. Denna metod passar väldigt bra om du har en kortare frisyr, så som page eller bob och känner att du vill förstärka linjerna på frisyren ytterligare.

Hur många paket ingår i en förtjockning?

Hur många slingor behöver man till en hårförtjockning? Till en förtjockning behöver 1-2 singelpaket vilket ger 6-24 fästen beroende på hur man väljer att fästa slingorna. Eftersom man kan välja hur man ska fästa dom så kan man välja hur mycket hår man ska ha i varje slinga och hur man ska sprida ut dom i det område som man behöver fylla ut med hår.

Det är viktigt att man inte bara stirrar sig blind på hur många slingor det är. Det viktiga är att man placerar dom rätt och där man vill ha dom. Valmöjligheten om hur man ska fästa dom i håret ger dig och frisören en möjlighet att skräddarsy din drömfrisyr!

Vad kostar en förtjockning

Priset på en förtjockning kan variera. Det beror på vilken frisör du går till. Priser beror på hur mycket frisören tar i timpenning och det kan bero på t.ex vart i landet den frisören jobbar. Men en hårförtjockning kostar mellan 1500- ca 5650kr. Priset avgörs också på hur långt håret är. Längden på förtjockningen varierar mellan 25-55 cm.

Det är viktigt att man inte stirrar sig blind på att man ska komma billigt undan. Att ha extensions kommer förhöja hela din upplevelse med ditt hår. Dessutom kan det se väldigt dåligt gjort ut om man väljer att snåla med hår. Det bästa du kan göra är att rådfråga den frisör du ska gå till för att se vad hen rekommenderar. Det är viktigt att man går till en certifierad salong, oavsett om man väljer Hairtalks metoder. Det är väldigt viktigt eftersom man vill att någon som kan ska sätta i håret för minimalt slitage.

hårförtjockning

 

Skötsel och råd för Hairtalk

Det är viktigt att man tar hand om sin hårförtjockning! Det är äkta hår och därför kommer det att bete sig som ett också. Man ska ta hand om det och vara rädd om det! I mitt inlägg om Hairtalk och deras produkter kan du läsa mer om skötsel och råd och vad du kan tänka på när du ska ta hand om din nya hårförtjockning.

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!