Innehåll

Hårförlängning används till att både göra håret tjockare men framförallt längre.

Hårförlängningar kan göras med flera olika metoder. Det finns metoder för både hemmabruk och metoder som görs på salong. Det som dom har gemensamt är att metoderna förlänger ditt hår och man kan enkelt med en hårförlängning gå från kort till långt.

Är hårförlängning skadligt för håret?

Oftast är det inte själva hårförlängningen skadlig för håret. Det som kan skada håret är att man antingen inte vet hur man ska sköta om sin förlängning och/eller att man inte sköter om den. Har man satt i en hårförlängning på rätt sätt så hänger allting på skötseln. Till skötseln tillhör både vård av håret med hjälp av produkter men också att man borstar håret noga varje dag.

Om håret blir slitet av att man satt i löshår och det inte beror på skötseln av håret så beror det oftast på att man satt i håret på fel sätt. Oftast beror det på att man inte följt de tekniker och rekommendationer som leverantören ger ut. Det kan bero t.ex att man belastar för lite hår med en slinga eller att man tar för mycket hår som skapar dragningar och gör att håret bryts av. Går man till en frisör som är utbildad i metoden som den utför minimerar riskerna för felaktig isättning av håret.

Vilken hårförlängning är bäst?

Det finns flera metoder ute på marknaden jag tänkte berätta kort om varje metod. Det som är viktigt när man väljer metod är att ta reda på hur man sköter om sin förlängning och hur länge håret kan sitta i. Det är väldigt olika från metod till metod på hur långt livslängd metoden har.

Hårförlängning med keratinvax

Keratinvax är en metod som funnits länge. Det finns en rad olika leveratörer som erbjuder hår med keratinvax. Metoden med keratinvax handlar om att man med hjälp av små vaxbitar smälter på små fästen runt sina egna hårstrån. Metoden tar ett par timmar att utföra och du behöver byta ut dina fästen ungefär vart tredje månad. I vissa fall kan man återanvända håret men då måste man själv byta ut varje vaxbit vilket tar ganska lång tid. Det vanligaste är att byta håret helt efter den tiden och köpa ett helt nytt hår.

hårförlängning

Förlängning med tejp

En annan vanlig metod som många använt sig utav är tejphår. I denna metoden så är bitarna lite större vilket gör att metoden går väldigt snabbt att sätta i och ta ut ur håret. Här behöver man dock vara väldigt noga med hur mycket år varje fäste tar mellan och att man inte får dragningar. Det kan göra att det sliter på ditt egna hår. Tejp kan man flytta upp vilket gör att du kan återanvända håret under en längre period. Oftast behöver man flytta upp fästena ungefär var 6-8 vecka.

hårförlängning

Hairtalk

Den senaste metoden inom tejphår är Hairtalk! Det är en leverantör som har en patenterad tejp som är den skonsammaste metoden inom hårförlängning. Tejpen låter ens egna hår röra sig naturligt vilket gör att den påverkar håret minimalt. I mitt blogginlägg kan du läsa mer om Hairtalk.

hårförlägning

Hårförlängning med gloriatråd eller clips

Denna metoden är passar dig som inte vill ha en permanent förlängning i ditt hår hela tiden. Ibland vill man kunna välja när man ska ha långt hår. Det finns hår med både gloriatråd och/eller clips. Båda metoderna är väldigt enkla att använda sig utav och är också en av de billigaste metoderna till ett långt hår. Hållbarheten på denna metoden är olika beroende på hur du tar hand om din hårdel men hör behöver du inte oroa dig om att håret får en utväxt.

hårförlängning

Hur länge håller en hårförlängning?

Alla metoder har olika lång hållbarhet och beror väldigt mycket på hur snabbt ditt eget hår växer. Men det beror också på kvalitén som du köper har. Tar du hand om hårförlängning så kommer också håret hålla mycket bättre. Om det är ett äkta hår så ska du ta hand om det som ett äkta hår, alltså tvätta det, använda inpackningar etc. Men du kan också njuta av att kunna styla håret precis som du vill dvs platta det eller locka det. Köper du ett hår som är syntetiskt så kommer du inte kunna platta det eller locka det. Syntetiskt hår smälter om det kommer i kontakt med värme. Väljer du ett syntethår ska du välja ett som ser ut som det hår du vill ha t.ex att det redan är lockat.

Hårförlängning som inte sliter på håret

Många är rädda att en hårförlängning ska slita på håret. Det som är viktigt att tänka på då är vilken metod man väljer och vem som utför det. Hårförlängning sliter på håret när det inte sköts ordentligt eller inte blir isatt korrekt. Vill du minimera riskerna för att slita på ditt eget hår ska du gå till någon som är utbildad och certifierad inom sin teknik.

hårförlängning

Förlängning eller förtjockning

Ibland kan man känna att det är inte riktigt en förlängning man är ute efter utan att man snarare vill att håret ska kännas tjockare. Givetvis kan man använda dessa metoder även till att förtjocka håret enbart. Men oavsett om du ska förlänga eller förtjocka så ska man se till att lägga i tillräckligt med hår för att det ska se bra ut. En förtjockning kan sällan användas som en förlängning då en förlängning behöver mycket mer hår för att se bra ut. Det finns en mängd olika saker att tänka på när man jobba med en förtjockning och i mitt blogginlägg om just hårförtjockning kan du läsa mer om det!

 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!