Om du funderar på att skaffa hårförlängning kanske du undrar vad skillnaden är mellan Beauty Works extensions och Hairtalk extensions. Båda är populära märken som erbjuder högkvalitativa hårförlängningar, men det finns några viktiga skillnader mellan de två som du bör känna till innan du fattar ett beslut.

Innehåll

Kvalitet

När det gäller hårförlängningar är kvalitet alltid den viktigaste faktorn. Du vill trots allt att dina extensions ska se naturliga ut och smälta in i ditt befintliga hår. Därför använder både Beauty Works och Hairtalk endast 100 % mänskligt Remy-hår av högsta kvalitet för sina extensions. Remy-hår är den högsta kvaliteten på marknaden och håller längre än icke-Remy-hår.

Färgmatchning

Ett område där Beauty Works utmärker sig är deras färgmatchningsprocess. Deras utbud är något bredare än Hairtalk och märket har väldigt många färger med ombre. Då ombre är väldigt trendigt att ha så är det en fördel när man ska färgmatcha håret. När ombre färgen redan finns i håret kommer färgen att hålla lägre, än om du färgar in det som du behöver göra med Hairtalk. Att färgmatcha korrekt garanterar att dina extensions kommer att se naturliga ut och smälta in sömlöst i ditt eget hår.

Bild på när jag färgmatchat mitt hår med Baauty Works

Fästen

Både Beauty Works och Hairtalk har flera olika hårförlängningsmetoder såsom weft, clips, hairband eller hårdelar. Men i detta inlägget ska vi prata om tejp metoden.

Tejpen som Hairtalk och Beauty Works erbjuder skiljer sig från varandra både i utseende och utförande. Hairtalk har en patenterad tejp som gör den tejpen till den skonsammaste tejpen på marknaden och passar i många fall även de sköraste håren. Dessutom är fästerna i Hairtalk mindre. Deras fästen är 3 cm långa om man jämför med Beauty Works som har 4 cm långa fästen.

Beauty Works fästen är något större och därför får du som kund också en helt annan wow-känsla efter att du satt i ett hår från BW. Varje fäste innehåller mer hår och deras tejp är en tejp som sitter något bättre. Perfekt för dig som har ett starkt hår men där tejphår lätt glider.

Pris

Priset är alltid en aspekt när man väljer hårförlängningar, och både Beauty Works och Hairtalk erbjuder konkurrenskraftiga priser. Beauty Works tenderar dock att vara något dyrare än Hairtalk. Detta beror på att man får mer hår i varje paket jämfört med Hairtalk. Däremot är det enklare att erbjuda såkallade ”Quickfix”-lösningar med Hairtalk då det är färre hår i paketet.

I priset ingår också isättning utav håret på salong. Därför kan också priset variera något beroende på vilken salong du behöver då detta styrs av frisörens timpris. Men det kan vara värt att notera att alltid gå till någon som har rätt utbildning när det kommer till hårförlängning. Att sätta i en hårförlängning på fel sätt kan resultera i att ditt eget hår slits mer än nödvändigt och att hårförlängningen gör ont eller lossnar.

Hårvård och extensions

Att ta hand om sin hårförlängning är lika viktigt som att välja rätt metod. Att investera i bra hårvård kommer vara avgörande för om hårförlängningen håller sig bra över tid. De flesta märken har sin egen hårvårds serie. Men med en del extensions-märken kan man även ha annan hårvård. Dock ska denna hårvård vara av professionellt ursprung för att vårda på bästa sätt.

Sammanfattning

Både Beauty Works och Hairtalk erbjuder högkvalitativa 100% mänskliga Remy-hårförlängningar till konkurrenskraftiga priser. Genom att välja rätt metod och märke som passar ditt hår kommer sannolikheten också bli större att du blir nöjd. Alla hår passar inte för alla märken eller metoder och vissa hår klarar inte av att ha hårförlängning oavsett hur skonsam metoden är.

Så får du hjälp att välja rätt metod

Genom att ta kontakt med någon som är duktig inom hårförlängning kan du öka dina chanser att ta ett bra beslut och få en lyckad behandling. Är du intresserad utav att få hjälp kan du kontakta mig.

Vill du läsa mer om respektive metod kan du klicka dig vidare här på hemsidan!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!