Innehåll

TIGI är det färgmärke jag i huvudsak jobbar med på salongen. Detta är första kursen utomlands jag går på med deras märke. På agendan stod kreativa klippningar och färgningar.

Hej allihopa! Idag var vi på Cut & Color-kurs på TIGI akademin i Soho i NY. Idag var det första dagen på kursen och jag tror att vi alla tyckte att det var ganska mycket nytt att ta in. Dom visade deras nyaste kollektion SHIFT som bygger mycket på att jobba med den egna texturen. Det är klart en användbar kollektion för den som inte vill behöva styla håret så mycket utan vill ha en välklippt frisyr.

Frisyrer och styling

SHIFT bygger som sagt mycket på textur. Jag tycker att det är väldigt roligt att se tekniker jobba. Dom jobbar på ett sätt som är väldigt annorlunda från frisörer som har kunder. Tekniker jobbar på modeller som egentligen inte har så mycket att säga till om, medans vi såklart måste lyssna på våra kunder. Ofta är frisyrerna ganska extrema, likaså färgerna. Men det är det som är roligt! Här har vi frisörer chansen att göra precis som vi vill, utan att någon har ett tycke kring det. Det är på detta sättet vi hittar nya tekniker och individuella klipp – och färgstilar.

En av looksen som var idag var en såkallad ”mullet” aka – hockeyfrilla. I skandinavien är det en big nono och det är det nog i ganska stora delar av världen. Men tekniker försöker ofta tillämpa denna frisyr och nästan försöker få den att få comeback. Jag personligen tror inte att det kommer bli en hit, MEN, idag provade jag att klippa detta just för att jag aldrig gjort det. Det är otroligt lärorikt att gå utanför sin komfortzon och testa saker som du har en känsla av kan gå åt skogen. Vi jobbar ju på dockor så blir det fel gör det ingeting! Jag lyckades dock med min klippning galant, så jag är nöjd. 😃

Idag drar dag 2 på TIGI kursen igång och då är det nya frisyrer! 

Nyfiken på vad vi gjort de andra dagarna här i storstaden New York? Klicka här! 

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!