Innehåll

KC Optima är en ny färg på marknaden som har ett helt nytt tänk. Tillsammans med tusen frisörer har man nu tagit fram en helt ny ammoniakfri hårfärg.

KC Optima är KC’s nya hårfärg som precis lanserats i Sverige. Färgen går under deras brand Four Reasons. Färgen är en skonsam färg med frisören i fokus så att vi ska kunna jobba under många år utan att drabbas utav de problem frisörer idag har med eksem, andningsbesvär och huvudvärk.

Med deras brand Four Reasons så finns det alltså fyra anledningar till att använda sig utav Optima!

  1. Excellent coverage. Färgen täcker 100% på grått hår. Det finns 3 olika ”natur” delar. Det finns NNA, NNB och NNW. A står för Ask, B står för Beige/Brown och W står för Warm. Detta betyder att du med en fullt täckande hårfärg kan välja om du vill ha en askig färg, varm färg eller beige färg på en kund som är 100% vit. Det betyder att du inte behöver blanda in någon nyans och på så sätt tumma på täckförmågan.
  2. Brilliant shine. Färgkartan är uppbyggd i tre olika sektioner. Cover, Intense och Reflection. Det betyder att du alltid kan hitta en färg som matchar dina önskemål baserat på utgångsläge. Dessutom vet du att du alltid får glansen och nyansen med dig i din färgning.
  3. Perfume-free. Parfymfri, vegansk och endast PPD-Derivat. Man har utvecklat en färg som gör så minimal påverkan på oss frisörer som det bara går utan att tumma på resultatet. Parfym och PPD är vanliga orsaker till allergier, både hos kunder och frisörer. Vill man som frisör ha en parfym på sin färg finns det essenser att tillsätta för att få olika dofter på färgen. PPD är det som bilda själva färgen och här har man använt sig utav en biprodukt till PPD kan man säga, vilket är väldigt bra för oss frisörer som står i det vare dag. Färgen är också ammoniakfri vilket verkligen är bra eftersom ångor från ammoniak skapar andningssvårigheter och huvudvärk hos frisörer. (OBS. HI-lift-serien är ej ammoniakfri.)
  4. Reliable and easy to use. Lätt att applicera, lätt at blanda och enkel att förstå. Kan man sin färglära kan man jobba med Optima! Gör du rätt beslut baserat på ditt utgångsläge och kunskap så kan du lita på att Optima hjälper dig på vägen dit.

Hur avgör jag om en färg är bra?

Nedan har du två jobb som jag gjort med KC Optima som jag tycker talar för sig själva. När jag provar en ny färg har jag alltid två frågeställningar.

  1. Täcker det 100% grått hår?
  2. Hur blir deras nyanseringar när man vill ha ett vitt hår?

Första jobbet är en gråhårs-täckning och den andra är en nyansering. Det är bland det första jag provar när jag gör en bedömning om en färg är ”bra” eller inte. Just dom två frågorna visar väldigt tydligt på hur en färg jobbar. Hur jobbar färgen när jag vill ta bort något som är vitt? Och hur jobbar färgen när jag vill ha något som är vitt? Det talar väldigt mycket om hur färgen är uppbyggd och hur färgen faktiskt slår.

Här kan du läsa mer om KC Optima!

Jag heter Olivera och är frisörmästare - det högsta beviset på yrkesskicklighet.

Med lång erfarenhet av branschen kommer en vilja att dela med mig utav min kunskap till andra. Söker du hårtips eller vill konsultera med mig inför ett lyxigt frisörbesök hos mig? Är du en frisör som vill öka din kunskap och bli en mer lönsam frisör? Välkommen! Oliverapro.se är stället att hänga på!